Sys Bjerre – Kirketour 2018

Sys Bjerre – Fotograf Helle Moos

Sys Bjerre Salmetour 2018 – Pressetekst:
Den farverige og folkekære singer-songwriter Sys Bjerre, har efterhånden afsøgt mange af musikkens afkroge, og denne gang har hun kastet sig over salmerne.
Med ønsket om, at bidrage til den unikke sangs-skat vi har her i Danmark, har hun givet et bud på 12 nye fællessange under navnet ”12 Salmer Til Det Moderne Menneske”. Det har hun gjort, fordi hun mener at musik, og særligt sang, er en af de nemmeste genveje, til en følelse af enhed imellem mennesker, noget det moderne menneske, efter hendes mening, har mere brug for nu, end nogensinde.
Nogle af de 12 salmer er at finde i den nye Kirkesangbog, ligesom en del af hendes tidligere hits, til hendes store begejstring, har fundet vej ind i flere forskellige sangbøger. Sys medvirker desuden på albummet ”Lys og lindring – salmer og sange fra Kirkesangbogen”.
Når Sys til foråret tager på tour i en række danske kirker, vil det blive med et repertoire sammensat af både popsange og salmer, både de nye og dem vi kender. Historierne vil være i højsædet, og der vil være rig mulighed for at synge med.
Sys siger selv, om den kommende tour:

”Mange kirker står tomme, og man kan fristes til at tænke, at det moderne menneske ikke har brug for at tro på noget andet end sig selv. Udadtil er, de fleste af os, også mere selvsikre, selvkørende og selvcentrerede end nogensinde før, men der er en del tegn på, at vi mangler noget i vores liv alligevel. Stress, angst, sygdom og ensomhed præger hverdagen for virkelig mange, og jeg tror vi har en idé om, at “sådan er det bare, at være menneske”. Jeg fik pludselig den tanke, at det simpelthen ikke kunne være rigtigt, så da jeg fik et sangskrivningslegat af DPA sidste forår, satte jeg mig for, først og fremmest at forsøge at finde, og derefter videreformidle et alternativt syn på tilværelsen, via musik og lyrik. Jeg ville skrive nogle salmer til “det moderne menneske”.
Sys’ seneste udspil adskiller sig absolut fra de sarkastiske og selvironiske numre, hun blev kendt for tilbage i 2008. Men allerede i Toppen Af Poppen opdagede Danmark, at Sys kunne mere, end at provokere. De nye sange er fortryllende, og et uvurderligt bidrag til det finurlige univers, som vi alle sammen elsker hende for.
Ved uropførslen af salmerne under Aarhus Festuge i 2016 læste Gaffas anmeldelse bl.a.
“Sangene er velskrevne, både tekstligt og musikalsk. Teksterne er enkle og poetiske og dejligt klichéfattige (…) men humoren kigger dog frem af og til som en ekstra dosis solstråler på en i forvejen lys dag.”
Med sin klare stemme, sine fine melodier og vedkommende tekster er Sys klar til at byde publikum indenfor.

”Det eneste jeg bliver ved med at finde ud af, på min rejse igennem livet, er, at jeg ikke ved en skid. Men jeg tror efterhånden en hel masse ting, og jeg kan ikke forestille mig et bedre sted at gøre dette end i landets kirker sammen med andre “moderne mennesker”. På min kommende tour vil jeg fortælle min historie, og også andres historier, og jeg håber derved, at vi sammen kan finde nye måder at fortælle og fortolke vores historier på. Det har vi brug for, mange af os. Vi ser ikke verden som den er, vi ser den som vi er, som Anïs Nin så klogt formulerede det engang. Lad os øve os i, at se med kærlighed. ”

Glæd dig til en unik liveoplevelse i det klassiske kirkerum, når Sys tager på tour i foråret 2018.

Se Sys’ tourplan i kalenderen.

HOLD DIG ORIENTERET

FLERE INDLÆG

Sys Bjerre går duo

Sys Bjerre og Peter Lützen underskriver kontrakt med Universal Music Danmark.