om at ville det

15.03.13 (Sys Bjerre) om at ville det

idag vil jeg det.

jeg vil have at det skal blive en virkelig god dag. ikke en perfekt dag, jeg er jo ikke idiot. men jeg er helt utrolig opsat på at få en god dag.

jeg ønsker mig følgende:

1: at tage et langt bad

men jeg tager aldrig et langt bad. det eneste jeg tænker på mens jeg er i bad er hvor fucking meget vand der fosser ud til ingen verdens nytte. (jeg er ikke særlig beskidt.) desuden hader jeg at blive våd med mindre det er i en forbindelse hvor dykkerbriller er oplagt ekstraudstyr: helst i havet, svømmepøl er også ok, karbad kan lige gå an.

men jeg har ikke noget badekar. (hvis jeg havde ville jeg nok heller aldrig bruge det af ren og skær dårlig samvittighed.)

men ovenstående kan alligevel slet ikke lade sig gøre, da min bruser er håbløst handicappet efter en alvorlig men fuldstændig uforståelig skade -brusehovedet er revnet?!- så det bliver aldrig til mere end følelsen af at blive strintet på af et mellemstort pattedyr, i stiv kuling. (udsugningen virker upåklageligt.)

derudover er det dobbelt op på dårlighed da jeg nu også skal bekymre mig om spild af vand som slet ikke kommer i kontakt med krop, men derimod fiser lige lukt den anden vej og forsvinder ned af væggen.

så ønske nummer et er udelukket. med mindre jeg vil gå op i Fresh Fitness og have mig et dejligt, præcis 3 minutter langt bad, sammen med en hel masse teenagere. det har jeg ikke lyst til.

ting nummer 2 jeg ønsker mig idag er:

at læse hele avisen med zen-lignende ro og blive inspireret til koncerten i aften.

dette er sket. jeg har læst hele avisen og det foregik ret roligt. dog var der ikke den store inspiration at hente. ud over et Kierkegaard citat jeg ikke er sikker på jeg forstår og en lang og egentlig spændende artikel om fund af små nøgne mænd, sirligt skjult i et ellers ret nøgternt botanisk værk fra 1600 tallet var der ikke meget at komme efter. de små mænd kører hhv fuld erektion, babyarm og helt afslappet men det bliver alligevel en smule underligt at snakke om til koncerten i aften. man skal nok have set maleriet for at det giver mening.

af andre ting jeg ønsker mig kan nævnes:

3: ikke at være syg mere.

er semi-gået-i-opfyldelse takket være Treo. jeg har ellers lovet Tina Mose, med hvem jeg delte en seriøs afhængighed af netop denne i midt 0′erne, at jeg aldrig ville tage en Treo igen. men jeg vågnede, forbandet tidligt selvfølgelig -kl 20:00 er et friskt tidspunkt at falde i søvn på- med liiidt ondt i hovedet, halsen og nakken(?). men det er ikke noget en Treo ikke kan klare. det har jeg altid sagt. (i hvert fald indtil 2006. der stoppede jeg med at sige det. men det passer tilsyneladende stadig. undskyld Tina Mose.) så det skal nok gå.

4: at dufte utrolig godt hele dagen

jeg er ikke typen (åh, det er så skønt at skrive den slags. elsker generelt folk som definerer sig selv ud fra ting de ikke er typen der gør/har på/læser/…) der har en bestemt parfume som jeg sværger til. jeg køber ikke rigtig parfume, jeg synes det virker åndssvagt at give så mange penge for en lille (meget flot og tillokkende, indrømmet!) glasflaske med farvet vand. min søster og jeg lavede selv masser af parfume da vi var små. ud af rosenblade fra min mormors have. det var meganemt, vi fandt bare aldrig rigtig ud af at konservere den, så efter en uges tid lugtede den uundgåeligt mere henad gammelt soppebassin.

folk jeg kender giver mig af og til parfume. det lyder finere end det er. det drejer sig primært om pigerne på Universal som giver mig de “kendis-dufte” (Bieber, Gaga osv.) som de ikke kan lide. og jeg er ikke kræsen, jeg synes det meste dufter godt. men nu har jeg altså slet ikke mere parfume. mærkeligt at man kan løbe helt helt tør. men det gjorde jeg i forgårs.

så jeg købte helt selv noget parfume igår, på færgen fra Helsingborg til Helsingør. spørg ikke hvad jeg lavede der, det var en del af projekt god dag idag/imorgen. det har kørt noget tid, fornemmer man. jeg fandt til min store ophidselse en smart “sample”pakke, med 4 små, forskelligt lugtende parfumer. hurra! så slap jeg for at tage stilling og fik samtidig muligheden for at dufte helt forskelligt i alle hjørner. smart!

men. det viser sig at de 4 små parfumer ikke har en såkaldt sprøjtetut. (det er det latinske ord). så jeg er henstillet til at duppe?! dupning fungerer dårligt. jeg elsker at pifte parfume ud over det hele, gerne på tøj, selvom man ikke må. dette hænger måske sammen med at jeg ikke kan lide at gå i bad men godt kan lide at dufte godt/dufte af Bieber. FF. (For Fanden, danskificering af WTF Why The Face). Det er aboptimalt af helvedes til.

4: IKKE træne

jeg tænkte at på en dag som idag var det okay at lade være. det ville være en velfortjent slapdag med avis, meditation (læs: Dexter) og kaffe i rigelige mængder. ikke noget med at svede.

men nu har Luddi lige skrevet om vi skal mødes og træne kl 10.

og Fresh Fitness har bare utrolig meget bedre badeforhold end jeg har. PLUS: man betaler 3 kroner for 3 minutters bad, 1 af dem (kronerne altså) går til projekt Rent Vand i Afrika. så jeg kan også give min samvittighed lidt fri. i hvert fald i 60 sekunder.

det er nok bare det der skal ske. så må teenagerne lige rykke en balle.

og det bliver en god dag.

det ved jeg.

i aften i Glassalen, når jeg står på scenen og dufter svagt af 4 forskellige orkideer (uden tissemænd!) fra 4 små, meget specifikke punkter på min krop, vil jeg muligvis sige noget om det der med at ville noget.

det bliver nok noget andet end det der står her.

og det er nok også meget godt.

det har jeg jo sagt nu. kan man sige.

 

jeg tror jeg tager denne her kjole på. og måske en øl. men ikke headset. det sender et asocialt signal.

 

 

 

 

HOLD DIG ORIENTERET

FLERE INDLÆG

Sys Bjerre går duo

Sys Bjerre og Peter Lützen underskriver kontrakt med Universal Music Danmark.