Om Sys Bjerre

Sys Bjerre nu på Internettet – Besøg Sys’s nye officielle hjemmeside her.

Mange kender Sys Bjerre ([showcurrentage month=”5″ day=”15″ year=”1985″] år) som kæk sangerinde, fra sangen om “Malene” fra debutalbummet “Gør Det Selv” som udkom i 2008.

Sys Bjerre har udgivet 5 album:

2008 Gør Det Selv

2010 All In

2012 Sys

2015 Alle Mine fejl

2021 Lad os lave noget smukt før vi dør

Sys Bjerre har blandt andet også komponeret og skrevet sange til Kirkesangbogen, Musicalen “Efter Bryllupet”, Julekalenderen “Ludvig Og Julemanden”, Teaterforestillingen “Krop Amok”, Cirkus Summarum sangen og meget andet.

Jeg håber at du kan bruge informationerne og du vil give dig tid til at lære Sys Bjerre’s univers bedre at kende, lytte til teksterne og de skønne melodier.

Trænger du til et smil på læben, kan jeg anbefale dig at kigge i blogarkivet for det er rigtig sjovt og dejligt skørt.


Sys Bjerre Tidslinjen – Listen er ikke fuldstændig.

1985: d.15 maj lille  Sys Engstrøm Bjerre kommer til verden, med et anseeligt vræl gjorde hun opmærksom på sin ankomst, ingen kunne være i tvivl om, at den lille dame havde en stor stemme. Dog vidste man ikke at en pop-prinsesse netop havde set dagens lys.

Pop prinsesse med fuld krigsmaling.

Sys Bjerre voksede op i hjemmet i Vanløse. Begge Sys’ forældre (Sinne og Nicolai) er konservatorie uddannede i henholdsvis guitar og piano, så det at Sys ville vælge den musikalske levevej lå nok lidt i generne. Sys har to yngre søstre, Gunhild og Bolette (Skuespiller).

Bolette og Gunhild Bjerre

Sys Bjerre’s smukke søskende, Bolette Bjerre og Gunhild Bjerre. Her inden optræden med Sys Bjerre’s nye single “Monogame Dyr” på TV2

Tit og ofte optrådte Sys og de to mindre søstre for deres utrolig tålmodige forældre. Det var både musik, sang og skuespil som forældrene blev tvangsindlagt til. Tilgengæld var forældrene heller ikke blege for, at fortælle ungerne hvis det var noget lort de havde underholdt med.

»Jeg kan huske engang, vi skulle opføre Titanic. Det varede en time, og til sidst sagde mine forældre, okay, nu vil vi ikke se mere,« siger Sys Bjerre og griner. ‘Citat:Vanløse Bladet’


1989: Som kun 4 årig optræder Sys Bjerre på scenen i Tivolis Glassal hvor hun sammen med lillesøster Bolette spillede violin for ca. 30 fremmødte forældrepar. Sys og Bolette havde lært at spille violin via Suzuki-metoden.

Sys med violin

Nååårh det er sødt 🙂


lille sys med flotte briller

1992: Som ca. 7 årig starter Sys med at spille klaver.
En bestemt lille dame – Så sød var Sys som syvårig.

»Jeg tror, det var godt, at mine forældre tvang mig til det. Der er ikke nogen, der bare har vildt meget lyst til at lægge sig i selen hver dag. Men det kræver det jo, hvis man vil blive god til noget,« siger Sys Bjerre (den voksne version.Red.) til Samvirke


1994 – 2002: Sys Bjerre var grøn pigespejder i Hyldebjerg ved Hvalsø. Sys Bjerre var almindelig spejder samt patruljeleder.


Sys Bjerre's første selfie

Sys Bjerre – allerførste selfie


2003: Sys Bjerre bliver sproglig student på Nørre gymnasium i Brønshøj.


2004: Sys er kun 18 år da hun besøger Nepal for første gang og havde selv sparet de 30.000 kr. sammen som rejsen kostede. Under hendes første besøg som varede 5 måneder, boede Sys hos en nepalesisk familie, ca. 150 km fra Katmandu. Under dette besøg udførte Sys frivilligt arbejde.

Sys_nepal_001

Sys Bjerre på kun 18 år, her sammen med sin nepalesiske veninde.


2007: Efteråret, turnerer Sys Bjerre sammen med Thomas Buttenschøn og lægger blandt andet stemme til pigen på sangen ”præsident i USA”. Sys Bjerre opdages og Sys’ egen sang Malene brager til tops på bla.My Space.

Thomas og Sys

Køb på Itunes


2008: September udgiver 23 årige Sys Bjerre sit debutalbum “Gør det selv”

gør det selv - Sys Bjerre Debut cd

Bemærk hotdoggen 🙂

Køb på Itunes

Af Ole Rosenstand Svidt (Gaffa.Red)

Med andre ord kan Sys Bjerre skrive en sang, der hænger fast, og Malene er som bekendt også blevet et hit. Nu kommer Bjerres debutalbum, og det indeholder heldigvis meget mere af slagsen. Særdeles iørefaldende popsange med ligefremme, skarpe tekster, sunget med uskyldsren ungpigerøst.


2008: 23 årige Sys Bjerre får tilbudt et job som studievært på ungdomsprogrammet Boogie (DR1) som blev sendt første gang fredag den 31. oktober klokken 16.00 med Sys Bjerre og Jeppe Voldum som værter. I programmet præsenterede de to værter det nyeste og bedste inden for musik, film, kærlighed og mode for de unge og hippe.

sysbjerre og jeppe voldum

2008: november – Sys Bjerre optræder i TV2 programmet AllStars 2008 hvor Sys blandt andet synger “Malene”

Sys Bjerre - AllStars 2008 TV2

2008: Sys Bjerre arbejder på Cafe Sporvejen på Gråbrødre Torv, hvor hun bla. laver dejlige burgere og skønne pomfritter for at tjene lidt ekstra ved siden af sang karrieren.

Sporvejen cafe
Sporvejen cafe

2008: Sys Bjerre udgiver (Universal Music) singlen Det’cember, som hun har komponeret sammen med sin daværende kæreste, Phillip Halloun. Søren Mikkelsen producerer. Findes også i en rap version.

Detcember


Køb På Itunes


2009: Sys Bjerre Vinder Zulu Awards og modtager prisen for Årets Danske Sangerinde samt Årets Nye Danske Navn.

sys_Zulu


2009: Maj, Sys Bjerre synger “Tag dig sammen” Ft. UFO (Kristian Humaidan) Single udgivelse.

Tag dig sammen


Køb på Itunes


2009: December. Sys Bjerre synger “Gør en forskel” til den planlagte DR2 voksen julekalender H*A*S*H som dog trækkes tilbage inden den når at blive sendt på TV.

H*A*S*H


2010: 27 januar udkommer støttesangen “Skrøbeligt Fundament” til fordel for Haitis jordsskælvsofre, Overskudet fra sangen går ubeskåret til Lægerne Uden Grænser, Folkekirkens Nødhjælp, UNICEF og Red Barnet. Sys Bjerre har skrevet sangen sammen med Søren Mikkelsen.


2010: udgiver Sys Bjerre sit andet album ‘All Inn’

Sys Bjerre All In - CD2

Køb på Itunes

Af Thomas Søie Hansen (Berlinske Kultur. Red.)
20. september 2010, 07:00
Popkometen Sys Bjerre lyder fantastisk på nyt album (All Inn. Red.) som både rummer duet med Sebastian og en sang om og til hendes demensramte farmor


2011: august, Sys Bjerre deltager i 2.sæson af Toppen Af Poppen på TV2 hvor Sys Bjerre sang:

Du er (Søs Fenger)
Jorden er giftig (Joey Moe)
Tabt mit hjerte (Anne Linnet)
Plastic Fantastic (Brødrene Olsen)
Electric Light (Lina Rafn)
Alderspræsident (Rasmus Nøhr)
All You need is love (Sys Bjerre)

toppenafpoppen2011

TV2 Skrev:

Tabt mit hjerte
I sæson 2 var der mange rutinerede og garvede musikere med i programmet. Det blev dog en af de yngre, nemlig Sys Bjerre, som tog danskernes hjerte. Den unge sangerinde lavede en version af Anne Linnets ’Tabt Mit Hjerte’ fra Linnets succesalbum ’Jeg er jo lige her’ fra 1988.


2011: Sys Bjerre gæsteoptræder på Sebastian sangen “luftkasteller” som er at finde på albummet “Øjeblikkets mester”

Øjeblikkets mester

Køb på Itunes


2011: Sys Bjerre komponerer sammen med Frederik Thaae, musik og tekster til tv julekalenderen Ludvig Og Julemanden som sendes på dansk TV2 samme år.

Ludvig og julemanden.

2012: April, Sys Bjerre donerer 16.569 kr. til UNICEF. Pengene har Sys indsamlet via en auktion på sin facebookside. Ideen til auktionen fik Sys, da hun var syg og rydde op i sine gemmer og her fandt tøj og andre genstande som hun kunne undvære.

Unisef


2012: (dato mangler) Sys Bjerre udgiver “It’s my party” udgives som single (Universal Music)

It's My Party - Single Udgivelse


2012: August, Sys Bjerre udgiver sit 3. album med den helt enkle titel ‘Sys’

Sys - Sys Bjerre - CD3

Køb på Itunes

Af Klaus Lyngaard (Information.Red.)

Og så kan hun skrive dansk. Altså, hvad angår både grammatik og syntaks. Det er selvfølgelig vildt provokerende. For nogen. Ud over det er det mestendels bare pissegodt. Så jeg står ved mit indledende udsagn. Talentfuld som bare fanden er Bjerre. Og ofte også vedkommende, ilter og sjov på sådan en karsk og totalt antihyggelig facon. Yay!


Af Pernille Jensen (Politiken.Red).

Nu er Bjerre klar med sit tredje album, og det er først og fremmest ikke kedeligt, når hun med sin lyse, klare stemme synger om byturen fra helvede på ’Sku’ ha’ gået hjem’ eller sommerferien i Assens på den veloplagte ’Sommer, sol og søndag’.


Som tekstforfatter hæver Sys Bjerre sig højt over gennemsnittet, hvad angår såvel observationsemner som nådesløshed.

Sigrid Nygaard (Information.Red.)


2012: Synger Sys Bjerre duet med Johan Olsen (Magtens korridorer) på nummeret “På vej” som findes på albummet “Spil noget vi kender”.

Køb på Itunes


2012: April, Sys Bjerre gæsteoptræder i serien Pendler Kids afsnit 9 på DR i rollen som sig selv.

image

av av av videoen

2013: d.22 juli, Sys Bjerre offentliggør sin sang ‘Av av av’ på Youtube, fantastisk sang med det helt rigtige Sys Bjerre touch, humor og erotik…uha!
Se videoen her


2014: Januar, Sys Bjerre skriver musikken til teaterforestillingen Krop Amok – KROP AMOK handler om alt det, der sker i teenageårene, når kroppen eksploderer i et væld af nye tanker, følelser og spørgsmål. Læs mere hos Teater Baglandet.

Krop Amok - Teaterforestilling

2014: deltog Sys Bjerre i den faglige melodi grandprix jury, sammen med Mich “Cutfather” Hedin, guitaristen Rune Funch, sangerinde Monique Spartalis samt sangskriveren Lise Cabble.

Melodigrandprix

2014: 28. oktober – Sys Bjerre synger “Elefantens Vuggevise” på albummet “De store synger”

De Store Synger

Køb på Itunes


2014: Sys Bjerre synger sangen “Krig og fest” med inspiration fra bibelske tekster. Sagen bliver udgivet af Bibelselskabet, på albummet “Lydspor fra Bibelen” hvor i alt 12 danske kunstnere har fortolker hver deres bibeltekst.

lydspor fra biblen

Køb på Itunes


2014: Juni, Sys Bjerre synger sangen Halleluja på albummet “FlygtningeStemmer”

Flygtningestemmer

Køb på Itunes


2015: 13 maj Sys Bjerre synger “Fifteen Minutes” i duet sammen med sin far Nicolai Engstrøm, i forbindelse med udgivelsen af hans nye album “Lånt Tid”. Sys har skrevet teksten til “Fifteen Minutes”. Se videoen her.

Køb på itunes

Sys Bjerre synger duet med far Nikolai

2015: 15 maj – Sys Bjerre udgiver singlen ‘Monogame Dyr’ en dejlig fødselsdagsgave til sine fans og sig selv. tak for den Sys.

image

Køb på Itunes


2015: 18 september 2005 Sys Bjerre udgiver singlen “Verden i HD”

Ny Sys Bjerre single - Verden I HD

Køb på Itunes


2015: 23 oktober  udkom Sys Bjerre’s nye album med titlen “Alle mine fejl”.

Alle mine fejl - net album fra Sys Bjerre23 oktober 2015

Køb på Itunes


DIRCH 8/2016

2016: 18 August – Sys Bjerre træder op i musikalen Dirch i Glassalen i Tivoli (Kbh) og giver den som Daimi.


2017: 13 Marts – Sys Bjerre i bandet DUKS udvælges, sammen med 11 andre deltager fra KarriereKanonen, til at spille på SPOT festivalen 2017 i Aarhus.


2017: 12 oktober – 26 november, Sys Bjerre er på Hun Solo tour i hele landet, sammen med Mendoza, Cajsa Siik, Kirstine Stubbe Teglbjærg og Nana Jacobi.

HUN solo 2017

2017: 19 december – podcast på DR med Sys Bjerre, om tilblivelsen af en ny kærlighedssang “Silkepoter” .


2018: 11-26 januar – Sys Bjerre giver sammen med Sydslesvigsk Musikkorps (SMUK) Koncert i det sydlige Danmark samt København.

Foto: Chresten Bergh


2018: 7. marts – Sys Bjerre starter sin Kirketour i Glumsø Kirke – touren tager Sys Bjerre med band rundt i det meste af landet. Der bliver sunget nye salmer, gamle hits, egne og andres sange, her er også mulighed for at synge med til en hyggelig fællessang.


2020: 7.marts – Sys Bjerre deltager i dette års Dansk Melodigrandprix med sangen Honestly.


HOLD DIG ORIENTERET

FLERE INDLÆG

Sys Bjerre går duo

Sys Bjerre og Peter Lützen underskriver kontrakt med Universal Music Danmark.